perjantai 16. marraskuuta 2012

Yläkerran aula


Makuuhuoneen jälkeen esittelyssä yläkerran aula. Tarkoitukseni oli esitellä rempatut kohteen aikajärjestyksessä. Makkarin jälkeen rempattiin oikeasti vaatehuone, mutta koska se muistuttaa tällä hetkellä kaatopaikkaa, sen esittely siirtyy tuonnemmaksi. Meidän oli tarkoitus rempata heti  makkarin jälkeen keittiö, mutta koska keittiökaappien toimituksessa Ruotsista asti kului useampi viikko, hyödynnettiin odotusaika yläkertaa ehostaen. Vaatehuoneen jälkeen meni remonttiin yläkerran aula, joka oli siis ostohetkellä tälläisessä kunnossa. Takimmaisesta ovesta kulku vaatehuoneeseen, edesmennyt koira tulossa makkarista.


Hilpeyttä herätti osittain listoitettu katto ja vintin ovi, jossa ei siis ollut kahvaa. Katossa oli maalaamaton paneeli, ulkoseinissä ja vintin seinässä, ah niin ihanaa, lasikuitutapettia ja sisäseinässä tuollaista ihmeellistä valkoiseksi maalattua ohutta puun syy-kuvioista paneelia. Lattiassa vanha parketti.


Katto maalattiin valkoiseksi ja seiniin laitettiin samaa mdf-paneelia kuin vaatehuoneessa.Vanha jakkara löytyi rossipohjasta ja pääsi tärkeään tehtävään. Ikkunassa olevasta kristalista tulee kivoja valonpilkahduksia seinille.Seinien ja katon jälkeen meni noin puolitoista vuotta, kunnes vanha parketti revittiin pois ja tilalle tehtiin uusi puulattia samaan aikaan makuuhuoneen laminaatin poiston kanssa. Uusimpana muutoksena pari kuukautta sitten uudistettu raakalautaseinä, josta kerron lisää rapun muutoksen yheydessä.

Vihreän lampun olen ostanut vitosella kirpparilta jo ennen kuin olin muuttanut pois kotoa ja se on seurannut minua läpi vuokrakämppien. Täällä se pääsi tuomaan valoa pimeään rappuun, jossa ei siis ollut valaistusta ollenkaan ennen remppaa. Pullotaulu itsetehty, tai oikeastaa isä teki kehykset, kuva saatu miehekkeen työn kautta. Vanha pelikonsoli vaihtokauppana saatu. Tv-tasona toimiva yöpöytä seitsemän euron kirppislöytö vuosien takaa. Vielä pitäisi kehittää jonkin sortin kaide ikea-tuolin viereen.Näkymä makkarista, aurinko sokaisee myöhään nukkujan. Ihanan iso kasvi saatu isän kummitädiltä. Puutuoli (joita siis kaksi kappaletta) hommattu aikoinaan ensimmäiseen vuokrakämppään muutamalla kolikolla kirpparilta, jotka äiti verhoili uudestaan. Ompelupöytä ikeasta.


Hylly puikoille ja koukuille, ihana Taika-rasia kätkee lankoja sisäänsä. Hauskat, todella paksusta lasista tehdyt Teräskoneet oy:n mitkä-lie-nyt-ovatkaan on isältä saadut.


Aulassa viihtyvät hyvin viherkasvit. Pitsiliinat mummon peruja. 

1 kommentti:

  1. Rino <3

    Sustahan alkaa tulla ihan oikea Sisustusbloggaaja (tm).

    VastaaPoista